Schilderweek

Written by Casper Zeegers. Posted in Nieuwe berichten

Schilderen in Auvergne van 4 tot 10 september 2016

Ann

 

Een weekje genieten en creatief bezig zijn op camping gîtes “Trouvé

Heb je zin om een weekje heerlijk te ontspannen en creatief bezig te zijn in de prachtige Auvergne? Wil je genieten van de natuur en inspirerende schilderlessen in een gezellige en gastvrije sfeer? Dat kan in de week van 4 tot 10 september 2016 op Trouvé in Frankrijk.

Trouvé is gevestigd in een voormalige boerderij, gelegen op een heuvel in het hertogdom Les Combrailles, in de Auvergne/ Puy de Dôme. In de omgeving vind je rust, ruimte, oude verstilde dorpjes en veel natuur. De camping is uniek gelegen en biedt een prachtig uitzicht over de heuvels met als naaste buren de Charolais koeien. Trouvé ligt op zo’n 850 km vanaf Utrecht (www.trouve.eu).

 

Begeleiding

Schilderen

De schilderlessen worden gegeven door Gerard van Halderen. Hij tekent en schildert al heel lang en geeft regelmatig workshops (o.a. in 2014, 2015 op camping Trouvé). Hij wil met zijn lessen en begeleiding vooral de creativiteit en het plezier bij het kunstzinnig bezig zijn vergroten. Het leren spelen en experimenteren met verf en diverse andere materialen staat voorop. Meerdere speelse werkvormen, gekoppeld aan een bepaalde thema, worden aangeboden. Gebruik wordt gemaakt van o.a. aquarelverf, ecoline, krijt en acrylverf. Iedereen wordt op zijn of haar niveau begeleid.

De prachtige omgeving biedt volop aanknopingspunten voor het opdoen van inspiratie. Op de camping bevinden zich een riante en gezellige atelierruimte en een heerlijk terras waar je met elkaar kunt tekenen en schilderen.

Cursusduur en dagindeling

De lessen worden gegeven van maandag 5  t/m vrijdag 9 september 2016. De gasten worden op zondagmiddag 4 september verwacht. De laatste les wordt gegeven op vrijdag 9 september. Die avond wordt de week afgesloten met een gezamelijke maaltijd. Vertrek is op zaterdagochtend. Het aantal cursisten bedraagt maximaal 8.

De lessen beginnen om 9.30 uur en duren tot ongeveer 13.00 uur met daarin een koffie- of theepauze. ’s Middags kun je eventueel verder doorwerken. Voor de woensdagmiddag kun je een bezoek aan het boeddhistisch klooster brengen. Ook is er gelegenheid om de omgeving te verkennen, een wandeling of fietstocht te maken (fietsen zijn te leen)

Massage

Tijdens deze week bestaat de mogelijkheid om bij Cas of Monique, onze gastheer en gastvrouw, een massage te boeken voor de extra ontspanning. Zij zijn beide gediplomeerd (sport)masseur en Cas is gediplomeerd Shiatsu therapeut. Een massage van een uur kost € 35,– .

Verblijfsmogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden om de week op Trouvé door te brengen.

 1. Verblijf op de slaapzaal (maximaal 8 personen) 
  – onopgemaakt bed (zelf slaapzak en handdoeken meenemen)
  – opgemaakt bed (zelf handdoeken meenemen)

 2. Verblijf op de camping (zelf een tent, slaapzak en handdoeken meenemen)
  Huren van een tent (2 persoonstent zonder inrichting; zelf matras, beddengoed en handdoeken meenemen) 

         3. Gîtes (5 personen of 2 personen)

Materialen en gereedschappen

Materiaallijst tekenen en schilderen

Op de camping zijn beschikbaar acrylverf, ecoline, krijt, penselen, ecoline, houtskool en papier om te tekenen en schilderen. Als je wilt kun je natuurlijk ook zelf materiaal meenemen bijvoorbeeld schilderdoeken ( als je dat fijner vind dan papier). Aanbevolen wordt om in ieder geval zelf de volgende materialen mee te nemen:
kleur-potloden, (kneed) gummetje, houtskool, kneedgum, schetsboek, 
Palet (afscheurpalet), Kleurpotloden, Penselen voor acrylverf en aquarel Aquarelverf in tubes of blokjes en een klein stoeltje of krukje om buiten te tekenen/ schetsen naar waarneming.

Maaltijden etc.

Bij aanvang van de week op zondagavond, drinken we samen gezellig een borrel. Tijdens de lessen is er koffie en thee. Na de eerste schilderochtend wordt een lunch aangeboden voor de deelnemers en de week wordt afgesloten met een heerlijk diner voor alle deelnemers.

Prijzen

Verblijfskosten, afhankelijk van de soort overnachting, informeer bij ons info@trouve.eu.


Lesgeld inclusief materiaalkosten, afsluitend diner, koffie en thee   € 200,– per persoon.

Niet inbegrepen

 •   Vervoer van en naar Auvergne

 •   Reis- en annuleringsverzekering

 •   Te gebruiken materiaal tenzij anders is vermeld.

 •   Maaltijden m.u.v. de gezamenlijke maaltijd.

  Activiteiten en omgeving

  Zie website www.trouve.eu.

  Contactgegevens en aanmeldingen:

  Als je belangstelling hebt voor deelname aan de schilderlessen of voor vragen hierover kun je contact opnemen met Gerard van Halderen (zie onderstaand adres). Je ontvangt van hem een aanmeldformulier voor de schilderles en het verblijf. Over de definitieve reservering en betaling van de verblijfskosten krijg je bericht van de camping. Over de verblijfsmogelijkheden en de reservering kun je ook informatie vinden op website www.trouve.eu.

  Gerard van Halderen, tel 06 48794071

  gerardvanhalderen@gmail.com

  Trouvé

  Zie website www.trouve.eu. Email: info@trouve.eu

  Wijze van betalen, reservering en voorwaarden

  De verblijfskosten worden in rekening gebracht door de campingeigenaren nadat de inschrijving heeft plaatsgevonden, indien plaatsing voor een van de workshops nog mogelijk is en het gevraagde verblijf beschikbaar is. De eerste aanbetaling bedraagt 25 % van de verblijfskosten. Deze dient als borg en wordt niet terugbetaald bij annulering. Het restant bedrag voor het verblijf dient te worden voldaan bij aankomst. Zie website www.trouve.eu.
  De kosten van begeleiding van de workshop dienen bij aankomst te worden betaald aan de cursusbegeleider.
  Bij niet doorgaan van de workshops i.v.m. onvoldoende aanmeldingen worden uiteraard de eventueel reeds betaalde reserveringskosten terugbetaald.
  Het verblijf op de camping en het vervoer van, naar en op de locatie zijn voor eigen risico.

trouve schilderweek 

 

Labels:

EXTRA’S

barbecue4 massage1 mountain24 stair wifi74

Chambres d'hotel Gites

Kleine campings en France

La Crouzille
11°
Cloudy
06:1621:14 CEST
ThuFriSat
min 6°C
13/4°C
18/4°C

Gastenboek