Trouve omgeving informatie

Wandelen
In onze natuurrijke omgeving kunt u prachtige wandelen. De vele uitgezette wandelingen voeren u over, veelal onverharde, paden langs weilanden en bossen. Onderweg ziet u veel planten en dieren, die in Nederland nauwelijks (meer) voorkomen. Zowel de geoefende als de minder geoefende wandelaar kan hier zijn hart ophalen. Wij hebben kaarten en routes en kunnen u desgewenst wegbrengen en/of ophalen.

Fietsen
In het departement Puy de Dome kunt u zich lekker uitleven op de fiets; zowel op de atb als op de toer- of racefiets. Het weinige verkeer dat u zult treffen is erg fietsvriendelijk. Het landschap leent zich voor mooie intervaltrainingen en is zeer geschikt voor liefhebbers van korte klimmen of klimliefhebbers zonder veel klimervaring. Wij kunnen u adviseren met routes, begeleiden en wegbrengen en/of ophalen.

Andere sportieve bezigheden

In de omgeving kunt u kanoën, paardrijden, squadrijden, karten, paragliden, ballonvaren, motorcrossen en surviven op het nabijgelegen survivalparcours.

Massage

Hoe fijn kan het zijn om na een mooie wandeling of fietstocht een heerlijke ontspannende massage te ondergaan.Laat je spieren verwennen en geniet optimaal van het vakantiegevoel. In onze massageruimte is het goed genieten van één van onze massages, afgestemd op de behoeftes van dat moment. Wij zijn gediplomeerde masseurs in diverse soorten massage: sport-en ontspanningsmassage,  Reiki of Shiatsu.

De prijs voor een massage € 40,-.

Bezienswaardigheden
Behalve veel te doen is er ook zeker veel te zien. In de omgeving liggen diverse mooie steden die u kunt bezoeken: Vichy, Clermont Ferrand, Neris les Bains, Evaux les Bains, Charroux, Riom en Montlucon. Naast diverse musea zijn de volgende plekken ook zeker een bezoek waard: de vulkaan Puy de Dome, het themapark Vulcania en het Boedistisch klooster. Verder vinden er vanaf het voorjaar tot ver in de zomer volop brocantes en festiviteiten plaats in de dorpen en steden om ons heen. En maakt u eens ‘gewoon’ een autorit door de afwisselende omgeving; dit biedt veel verrassende plaatjes en mooie vergezichten.

Montaigut en Combrailles
Een middeleeuws dorp waar vroeger, boven op de heuvel, een roofridder woonde. Wij hebben een leuke wandeling door Montaigut die wat verteld over de geschiedenis en waar Jeanne D ‘Arc haar nieuwe sporen kreeg.

St Eloy Les Mines
Op zaterdagochtend is hier de weekmarkt. In het meer kun je zwemmen en er is een fijn zandstrand met terrasje en wat speeltoestellen.

Néris les bains
Dit is een kuuroord met mooie gebouwen en op zondagochtend een markt. Over de hoge boogbruggen, waar vroeger de trein reed, is een wandelpromenade met een geweldig uitzicht op de golfbaan Saint Agathe.

Montluçon
Dit is een grote stad met een middeleeuws centrum dat zeer de moeite waard is. In het oude centrum zijn leuke winkeltjes en terrasjes en in het nieuwe gedeelte, over de rivier de Cher, is een groot winkelcentrum. Van het middeleeuwse centrum hebben wij een wandelroute met uitleg in het Nederlands.

Pont de Menat
Als je de 2144 volgt richting Riom/Clermont-Ferrand kom je Pont de Menat tegen over de rivier de Sioule. Hier is de afvaart voor een mooi kanotochtje. Je kunt er heerlijk pizza eten en op forel vissen.

Chateau Rocher
Als je uit de kloof “Gorges de Sioule”komt is er rechts al snel een uitzichtpunt met een mooi uitzicht op”Chateau Rocher”. Dit kasteel wordt niet opgeknapt maar alleen maar behoed voor verder verval. Via Pont de Menat de kloof in richting Chataeuneuf les Bains, kun je bij het kasteel komen. Je kunt het kasteel beklimmen en er is een mooie, niet zo lange wandelroute.

Riom
Is een middeleeuwse stad die helemaal uit vulkanisch gesteente is opgebouwd. Met zonnig weer erg mooi maar bij wat donkerder weer somber door het donkere gesteente.

Clermont-Ferrand
Een hele grote stad met een oude stadskern, veel leuke winkeltjes, terrasjes en mooie gebouwen waar onder de zwarte kathedraal. Clermont-Ferrand is omringd door vulkanen.

Le Puy de Dôme
Een van de meest bekende vulkanen bij Clermont-Ferrand. Op het moment kun je alleen lopend naar de top, want er zijn werkzaamheden aan de gang en daardoor is ook het restaurant op de top gesloten. Maar als de klim gemaakt is, is het uitzicht wel grandioos.

Volvic
Maison de la Pierre is een soort museumgrot, waar het leven uit de 19 de eeuw wordt verteld: het houwen van de stenen en het geheim van de bron. De fabriek van het mineraalwater kan ook bezocht worden.

Le bost
Hier is een survivalpark met 4 trajecten voor diverse niveaus aangelegd in de boomtoppen. Er is een wolframmijn die je ook kunt  bezoeken. Dit is een open mijn en er is een klein museum bij waar allerlei mineralen van over de hele wereld zijn verzameld. Over de mijn is een soort film gemaakt, erg interessant en er is ook een Nederlandse uitleg van, waar je wel om moet vragen.

Charroux
Prachtig middeleeuws stadje dat uitgeroepen is tot mooiste stadje van Frankrijk. Het is een soort openlucht museum waar men nog gewoon woont. Er zijn allerlei kleine musea over mosterd, klokken, zeep en artisanale producten.

Vichy
Een prachtige stad met veel mooie gebouwen in Jugendstil, de grandeur van welleer. Er zijn diverse geneeskrachtige bronnen, waaruit je mag drinken, waaronder “La Source des Celestins”. Leuke winkels,  terrasjes en parken.

——————————–

En verder natuurlijk alle markten en andere dingen die in de buurt georganiseerd worden, zie hiervoor de agenda.

EXTRA’S

barbecue4 massage1 mountain24 stair wifi74

Chambres d'hotel Gites

Kleine campings en France

La Crouzille,
11°
Cloudy
06:1621:14 CEST
ThuFriSat
min 6°C
13°C / 4°C
18°C / 4°C

Gastenboek